Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Kapros túrókrémmel hajtogatott pogácsa

felvitel dátuma: 2013-06-18 23:01:00       mai nézettség: 2       nézettség: 2295
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 dl tej
  • 3 tk a tésztába
  • 1 tojás sárgája
  • 1 púpos ek tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 1 tk

Krémhez:

  • 10 dkg margarin a túróhoz
  • 25 dkg túró
  • 1 kis csokor friss kapor

Kenéshez:

  • 1 egész tojás a kenéshez sütés előtt
  • 2 ek tej a kenéshez sütés után
Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.

Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját.

Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A túrót alaposan áttörjük (én egy krumpli törőt használtam) és a margarinnal habosra kavarjuk.

Belekeverjük az alaposan megmosott, apróra vágott kaporleveleket.

Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát.

Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a kapros túrókrémet.

Megszórjuk a sóval.

A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.

A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.

Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.

Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.

Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.

Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel berácsozzuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással.

Kb. 20 percet még kelesztjük.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Ha kivettük a sütőből azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.

27 db pogácsa lett ebből az adagból.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Jákli Judit 2013 június 20

Nagyon jó recept,el fogom készíteni!Köszönöm Andika!

10/10 Andi80 2013 június 20

Köszönöm szépen kedves Judit :-)

10/10 Ildiko Eder 2013 augusztus 16

Nagyon jol nez ki , ezt en is kiprobalom.koszi szepen :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.