25dkg savanyúkáposzta,1 kis fej vöröshagyma,20dkg vörösbab konzerv,1dl tejföl,1csm kapor,10dkg kolozsvári szalonna,1evkanál olaj,1evkanál paradicsompüré,só,bors,10dkg parasztkolbász.
Burgonyagombóc:4db közepes krumpli,15dkg liszt,só,1db tojás.
A zsalonnát,kolbászt ,hagymát apróra vágom.A zsíradékon kiolvasztom a szalonnát,hozzádobom a kolbászt,a hagymát,megpárolom,majd a kimosott káposztát kinyomkodom és kicsit összevágom és hozzáadom az alaphoz és tovább sütöm pár percig,közben apróra vágom a kaprot és a paradicsompürével együtt hozzáadom a leveshez .Felengedem 3-4dl vízzel és puhára főzöm.Kb 25 perc múlva hozzáöntöm a kész konzerv babot a lével együtt és a simára kevert tejföllel behabarom és felöntöm még kb 3dl vízzel és készre főzöm.Kaporral díszitjük.
Én hogy tartalmasabb legyen fözök ki burgonya gombócokat külön és ezzel tálalom ..Amig a leves föl,addig a gombócok is elkészülnek.
Burgonyagombóc:A burgonyát megpucolom,feldarabolom és sós vízben megfőzöm,majd leszűröm és összetöröm,mikor kihűlt sózom és liszttel és 1db tojással összegyúrom,közben felforrt a víz és abban kis gombócokat formálva kifőzöm.Leszűröm és a leveshez kínálom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.