Tetszik a palacsinta krémje. Biztos, hogy nagyon finom is lehet.
Kapros-ordás palacsinta
200 gr. liszt
2 tojás
40 gr cukor
pici só
1 mk. szódabikarbóna
3 dl tej
1-2 dl. víz
3 ek olaj
Töltelék
500 gr. orda
3 tojás
8 ek. cukor
2-3 szál zöld kapor
A palacsinta összetevőit habverővel elkavarjuk.
Először a cukrot a tojással majd a sót, szódabikarbonát, a lisztet és a tejet felváltva, a vizet és legvégül az olajat.
Fél órát hűtőben pihentetjük majd megsütjük.
A töltelékhez a tojások sárgáját 4 ek. cukorral habosra kavarjuk majd habverővel beledolgozzuk az ordát.
A 4 tojás fehérjéből 4 ek. cukorral kemény habot verünk.
A két masszát óvatosan összevegyítjük és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
Megtöltjük a palacsintákat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.