40 dk finomliszt,
10 dk holland kakópor,
35 dk Rama,
20 dk porcukor,
2 tojássárgája,
2 db vaniliáscukor,
1 citrom reszelt héjja,
1/2 sütőpor.
8 dl tej,
2 db csokipuding,
20 dk Rama
8 ek kristálycukor,
1/2 aroma
4 dl habtejszín .
Máz:
2 ek kakópor,
3 ek porcukor és
1,5 ek víz
10 dk Rama
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd nylon zacskóba hűtőben pihentetjük, kb 2 óra hosszáig.
Közben egy papírból kiszabjuk a fenyőfa formát.
Én egy nagy tálcához méreteztem, 2 db írógép papírt összeragasztottam és úgy szabtam ki.
Majd a tésztát egy sütőpapíron elnyújtottam rátettem a lapot és kivágtam.
Egyenként sütöttem összesen 4 lapot.
Megfőztem a krémet, amikor kihűlt belekevertem a Ramat és a csoki aromát (bármilyen aroma jó ízlés szerint) a habtejszínt felvertem és a lapok közé raktam, olyan formán, hogy a szélét körben tejszínhabbal díszítettem és a közepébe a csokikrémet.
Ezt mind a 4 lappal így csináltam.
A mázat összeolvasztottam és a tetejére kentem, eligazítottam és tortagyöngygyel díszítettem és apró gumicukorral.
Hatalmas sikere volt!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.