Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyra aszaltszilvás pulykakuglóf

felvitel dátuma: 2011-12-08 14:34:04       mai nézettség: 1       nézettség: 6667
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

80 dkg pulykamellfilé

30 dkg szeletelt bacon

25 dkg füstölt sajt

3 db tojás

1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék

(magyaros, flekken, szárnyas stb.)

6 evőkanál tejföl

4 evőkanál liszt

1 kávéskanál

1 kávéskanál bors

1 nagy csokor petrezselyemzöld

20 dkg aszalt szilva

 

a körethez:

 30 dkg rizs

10 dkg mandula

5 dkg vaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.

 A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot, jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst is.

 

 A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. Egy sütőformát (26 cm-es csatos kuglófforma vagy lehet őzgerincforma is) kibélelünk sütőpapírral, amit egy kicsit nagyobbra szabunk, mint a forma mérete. Egyenletesen kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen hajtani. A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, ráhajtjuk a sütőpapírt és a sütőbe toljuk.

 

 Fél óra sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül sütjük 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.

 

 Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.

 

 

A köretnek mandulás rizst vagy majonézes krumplisalátát ajánlok.

 Mandulás rizs: a rizst szűrőtálban, folyóvízzel alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. 3 dkg vajon megfuttatjuk, felöntjük a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, összeforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet fel nem szívja.

 

A héjától megtisztított, felszeletelt mandulát a maradék vajon aranysárgára pirítjuk és a rizshez keverjük.

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2010/12/karacsonyra-aszaltszilvas-pulykakuglof.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 december 08

Nagyon jól hangzik! Finom lehet! Gratulálok!

0/10 Liza 2011 december 09

Hani köszönöm szépen!:) Finom, érdemes kipróbálni, felszeletelve hidegtálon is jól mutat.

0/10 marcsi2029 2011 december 09

Nagyon gusztusos . El mentve ,Karácsonyra 1 fogás . Köszi .

8/10 Nagy Zsuzsa 2011 december 10

Nagyon jól hangzik,és mutatós.Ezt biztos megcsinálom.

0/10 Liza 2011 december 12

Örülök, hogy tetszik, remélem nálatok is sikert arat...:)

0/10 Katicabogár 2018 december 18

Köszönöm a receptet! Csodálatosan néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.