1kg karaj,,só,örölt bors,30dkg füstölt tarja,25dkg csemege uborka,fél liter tejföl,5dkg reszelt füstölt sajt,vöröshagyma,1-2gerezd fokhagyma,kb 1dl olaj,,15 dkg trapista reszelve
A karajt 8 szeletre vágjuk,vékonyra kiverjük,megsózzuk,borsozzuk,félrerakjuk.A tarját,az uborkával,hagymával,ledaráljuk,majd összekeverjük tejföllel,füstölt sajttal,zúzott fokhagymával.Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre és feltekerjük,hústűvel összetűzzük.Olajozott tepsibe rakjuk szorosan és leöntjük a mártással.Előmelegített sütőben lefóliázva 25-30 perc alatt 170 fokon megsütjük.
Mártás: 2dl tejföl,zúzott fokhagyma,bors,só és reszelt trapista sajt.
Köret:1,5kg burgonyát meghámozunk,félbevágjuk,sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük és olajozott tepsibe öntjük és 250fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.