csontozott sertés karaj 0,60 kg
füstölt szalonna 0,10 kg
füstölt kolbász 0,10 kg
liszt 0,10 kg
tojás 7 db
zsemlemorzsa 0,10 kg
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
vöröshagyma 0,05 kg
csemege uborka 0,20 kg
burgonya 0,80 kg
petrezselyem zöld fél csomó
friss zöldség a díszítéshez
Kiklopfoljuk a sertés karajt, a kész tölteléket rátesszük, és tekercsformára hajtogatjuk, ( ha szükséges fogvájóval összetűzzük ) majd zsemlemorzsás panirozást végzünk.
Töltelék elkészítése:
A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt kolbászt, és csemege uborkát, majd ízesítjük és összepirítjuk. Lisztet szórunk rá, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a keményre főtt tojást reszelten. (pld. almareszelővel)
petrezselymes burgonya elkészítése:
A megtisztított burgonyaát kockára vágjuk majd megfőzzük. A főtt burgonyát kevés olajban és apróra vágott petrezselyemzölddel szórva negforgatjuk.
Ízlésesen idény zöldséggel díszítjük, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.