40 dkg babapiskóta
Krém:
8 EK cukor
9 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor, vagy vaníliás
Csokimártogatós:
2 EK porcukor
1 EK kakaópor
1,5 dl víz
5 dkg margarin
A csoki mártogatóst összefőzzük----ebbe forgatjuk meg a babapiskótákat.
A cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk), és 5 dl tejjel felengedjük amivel a karamell teljes elolvadásáig lassú tűzön fel nem olvad.
A maradék 4 dl tejet a 2 csomag pudingporral összekeverjük, és hozzáöntjük a karamellás tejhez, besűrítjük.
Én kenyér formába raktam le, de lehet más formába is.
Belemártogattam a piskótát a csokimártogatósba, az oldalfalra is tettem, ráöntöttem a krémet, és hűtőben dermedésig tároltam, utána kifordítottam fejtetőn a formából.
Megjegyzés: Nagyon finom tejszínhabbal tálalva! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.