Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Karfiol bundás tarjaszeletek

felvitel dátuma: 2013-08-31 21:26:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1539
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

    •  
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
  • Ezért a paprikából, a gombából egy párolt ragut terveztem, ami  a fagyasztóban kötött  ki.
    • 2 piros és 1 sárga paprika
    • 25 dkg gomba
    • 1 nagy vöröshagyma
    • kb. 5 dkg házi sonka
    • 1/2 csomag rókagomba levespor
    • provanszi fűszerkeverék
    • 1/2 dl fehérbor
    • , bors
    • friss kakukkfű
    A hagymát szálasra vágtam és olajon megpároltam.
    A felcsíkozott sonkát hozzá adtam és tovább sütöttem.
    Hozzátettem a csíkokra vágott paprikákat és erős tűzön pároltam, de nem akartam megpuhítani.
    A nagyobb szeletekre vágott gombát is beletettem, összesütöttem.
    ---így került a fagyasztóba
    Felhasználáskor kiolvasztottam, felmelegítettem és beleöntöttem a bort, amivel addig forraltam / 2-3- perc /, amíg a bor alkohol tartalma elpárolgott.
    Beletettem a fűszereket, kevés sót, borsot és kb 1 dl vízzel kikevert fél csomag gombás levesport.
    Amikor sűrűsödött, akkor tejjel higítottam mártás sűrűségűre.
  • Lisztben megforgatott, olajon elősütött tarjaszeletek. Ez a legegyszerűbb alkotóeleme ennek az ételnek. A húsokat általában sosem klopfolom ki
  • A karfiol bunda hozzávalói
  • 1nagy fej hagyma
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg kenyérbél / saját kovászos, de ez természetesen nem kötelező /
  • 10 dkg sajt

Ezeket a hozzávalókat egy késes aprítóban morzsásra őröltem.
 

  • 1 egész tojás
  • , bors
  • 2 kávéskanál z'aatar fűszerkeverék / bármivel helyettesíthető /
  • 1 mokkáskanál toscan fűszerkeverék

Az összekevert masszát elosztottam az elősütött húsok tetején és egy kizsírozott tepsiben 4 gerezd fokhagymával, kevés vizet  / kb. 1 dl / aláöntve 150°C-on kb. egy óra alatt megsütöttem.
Amikor már nagyon színesedett a húsok teteje, akkor lejjebb vettem a hőt és így fejeztem be.
Nagyon finom, puha és szaftos lett a hús, egyáltalán nem száradt ki. Ez az alacsony hőmérsékleten való sütésnek köszönhető.
Ez az összeállítás már csak egyszerű párolt rizst kívánt.

Szakács: Klári


Film link: http://daisyterme.blogspot.hu/2013/08/karfiolbundas-tarjaszeletek-paprikas.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.