-
Ezért a paprikából, a gombából egy párolt ragut terveztem, ami a fagyasztóban kötött ki.
-
2 piros és 1 sárga paprika
-
25 dkg gomba
-
1 nagy vöröshagyma
-
kb. 5 dkg házi sonka
-
1/2 csomag rókagomba levespor
-
provanszi fűszerkeverék
-
1/2 dl fehérbor
-
só, bors
-
friss kakukkfű
A hagymát szálasra vágtam és olajon megpároltam.
A felcsíkozott sonkát hozzá adtam és tovább sütöttem.
Hozzátettem a csíkokra vágott paprikákat és erős tűzön pároltam, de nem akartam megpuhítani.
A nagyobb szeletekre vágott gombát is beletettem, összesütöttem.
---így került a fagyasztóba
Felhasználáskor kiolvasztottam, felmelegítettem és beleöntöttem a bort, amivel addig forraltam / 2-3- perc /, amíg a bor alkohol tartalma elpárolgott.
Beletettem a fűszereket, kevés sót, borsot és kb 1 dl vízzel kikevert fél csomag gombás levesport.
Amikor sűrűsödött, akkor tejjel higítottam mártás sűrűségűre.
-
Lisztben megforgatott, olajon elősütött tarjaszeletek. Ez a legegyszerűbb alkotóeleme ennek az ételnek. A húsokat általában sosem klopfolom ki.
-
A karfiol bunda hozzávalói
-
1nagy fej hagyma
-
15 dkg karfiol
-
15 dkg kenyérbél / saját kovászos, de ez természetesen nem kötelező /
-
10 dkg sajt
Ezeket a hozzávalókat egy késes aprítóban morzsásra őröltem.
-
1 egész tojás
-
só, bors
-
2 kávéskanál z'aatar fűszerkeverék / bármivel helyettesíthető /
-
1 mokkáskanál toscan fűszerkeverék
Az összekevert masszát elosztottam az elősütött húsok tetején és egy kizsírozott tepsiben 4 gerezd fokhagymával, kevés vizet / kb. 1 dl / aláöntve 150°C-on kb. egy óra alatt megsütöttem.
Amikor már nagyon színesedett a húsok teteje, akkor lejjebb vettem a hőt és így fejeztem be.
Nagyon finom, puha és szaftos lett a hús, egyáltalán nem száradt ki. Ez az alacsony hőmérsékleten való sütésnek köszönhető.
Ez az összeállítás már csak egyszerű párolt rizst kívánt.