Hozzávalók
1 karfiol
2 evőkanál só
350g vegyes vagdalthús
2 tojás
1 fej vöröshagyma
( megreszelve)
1/4 teáskanál fekete bors
1 csipet szerecsendió
2 evőkanál vaj
Két liter sós vizet forraljunk fel.
Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be, Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
A vagdalt húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítsük.
Zsírozzuk ki a jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst. Rakjunk a forró sütő középső részére.
Ha félig megsült,rakjunk vajdarabkákat a húsra
Mi illik hozzá
Paradicsommártás és petrezselymes burgonya vagy rizibizi ,sör vagy ásványvíz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.