Nagyszeru otlet, ízleni fog nálunk is!
Hozzávalók:1 kisebb karfiol, 1 cs. szeletelt bacon szalonna, amiben legalább 12 szelet van, 1 kg, burgonya,ételízesítő, só,1 kisfej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,2 db. tojás, 50 dkg. darált sertés hús,2 db. zsemle,és fűszersó.
Elkészítés: A karfiólt leveleitől megtisztítjuk, és annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy ellepje. Roppanósra őzzük, míg hűl, elkészítjük a fasírozottat.
50 dkg. darált hússsal az áztatott zsemlékkel ,tojásokkal, és a fűszerekkel fasirtot készítünk. Ha a karfiol kihült, a/ kép szerint/ráterítjük a karfiolra. Bacon szalonnával keresztbe és hosszába beterítjük. Közben a burgonyát megtisztítjuk hasábokra vágjuk, burgony fűszerrel beszorjúk, és a tepsibe a karfiol köré tesszük. Alufóliával letakarjuk. majd sütjük.Ha a krumpli megpuhulr, levesszük a fóliát, és szép pirosra sürjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.