1 maréknyi pici karfiolrózsa ( 1 személyre )
Szószhoz
1/2 fej vöröshagyma
1/2 paradicsom
1 paprika
1 kk pirospaprika
1 cikk fokhagyma
só ízlés szerint
2 szál majoranna
1 csipet őrölt kömény
1 ek extra szűz olívaolaj
Nagyon-nagyon meleg van.
Ilyenkor tényleg csak nyers ételt érdemes enni, mert táplál és frissít.
Íme, egy isteni, 5 perces kompozíció.
A különlegesség az most a receptben, hogy bazsalikom helyett majorannát használtam. Annyira kívánom mostanában, hogy még parfümnek is el tudnám viselni magamon egész nap.
Szóval, a szószhoz valókat alapos mosás után, daraboljuk bele a turmixba, tegyünk hozzá éppen csak annyi forrásvizet, hogy összetudjuk turmixolni, és had menjen, amíg pépes szószunk lesz
A pici rózsákra szedett karfiolt tegyük egy tálkába, öntsük rá a szószt, és máris ehetjük. Ambróziával díszítettem, amit meg is ettem az ebéddel együtt.
Ami még fontos, hogy maradékból is elkészíthető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.