Tészta
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál
cukor vagy édesítő
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
cukor vagy édesítő
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, a piskóta alapot két körülbelül 35 × 40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és durvára tört vagy darált édesített dióval megszórjuk. 175°C-on sütjük, míg szép világos barna színe nem lesz. A pudingokat megfőzzük, és a csokishoz azonnal 1/2 tábla csokit keverünk. Ha langyosra hűlt, akkor mindkettőhöz 1-1 evőkanál vajat keverünk, és ha teljesen kihűlt, mindkettőt géppel jól felhabosítjuk, ha szükséges, még édesítjük. A kisült lapok egyik felére (a diós része legyen felfelé) sorban váltakozva ráhalmozzuk a krémeket, majd ráfordítjuk a diós részével lefelé a másik lapot, végül olvasztott csokival (ecsettel, így kiadósabb) lekenjük. Jó étvágyat hozzá! Vinczéné Kata receptje.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.