1 tojás
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1kk. cukor
0.5 dl tej
2-3 dl tejföl és
ízlés szerint só
1 tojás a tészta megkenéséhez
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral és 1 ek. liszttel megfuttatjuk.
A sóval összevegyített liszttet a vajjal vagy margarinnal elkevert tojással, a megfuttatott élesztővel és a tejföllel összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű jól kidolgozott tésztát kapjunk.
A tésztát kb. 2 centiméteres vastagságúra kinyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdossuk, és 3cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsákat kikent tepsibe nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, és a felvert tojással megkenjük. Kb. fél órán át kelni hagyjuk, majd újra megkenjük,és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten 180 fokon aranysárgára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.