nagyon fonom,torta,köszönöm,a receptet
8 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 db tojás
15 dkg liszt
csipetnyi só
1 db reszelt citromhéj
5 dkg étcsokoládé
10 dkg szeder, vagy áfonya
5 dkg kávészem
5 dkg pisztácia
tejszín a díszítéshez
töltelék:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 púpos evökanál nescafé
1 dl konyak
1 db narancs
8 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg porcukorral, egyenként hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, apránként 15 dkg lisztet, csipet sót, reszelt citromhéjat, ezt alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan a masszához keverjük a kemény habbá felvert tojások fehérjét.
Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk és elömelegített sütöbe téve, mérsékelt tüzön 180C fok, kb. 25-30 percig sütjük. Ne süssük túl. A sütöben hagyjuk pár percig, hogy ne essen össze. A formában hagyjuk kihülni. Készíthetjük csokis piskótából is, úgy is nagyon finom.
Elkészítjük a tölteléket:
15 dkg vajat és 15 dkg porcukrot habosra keverünk, majd hozzáadunk 1 púpos evökanál nescafét, jöl összedolgozzuk.
A kihült tortát kettévágjuk , a két fél tortalap vágott felületét meglocsoljuk konyakkal és frissen facsart narancslével ,majd megkenjük krémmel, egy sorba áfonya és szederszemeket rakunk / lehet más gyümölcs is/, majd egymásra illesztjük. A tetejét, oldalát bevonjuk a krémmel, és tejszínnel, kávészemekkel, narancs- és limecikkekkel, csokidarabkákkal ill. vágott pisztáciával díszítjük.Néhány órára behütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.