Szerintem nagyon finom lehet, rövidesen kipróbálom!
A húshoz
100 dkg csirkemell filé ez kb 10-12 szelet
150 g kefír
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg liszt
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
A körethez
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
150 g kefír
1 ek zsemlemorzsa
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kefírt a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá.
(Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.)
Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak kefírrel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá reszelt sajtot, de ez el is maradhat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.