Nagyon szépek lettek!!
Az olajat, cukrot, tojást, sót beletesszük a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. A Lisztszóróba kimérjük a lisztet (30 dkg fér bele egyszerre). Beleszitáljuk a kelesztőbe.
Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos tejet és a kefirt.
Robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát. A kelesztőt lezárjuk a tetejével és a tésztát duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, a Gyúrólapon még egyszer jól átdolgozzuk. Lemérjük a TW Digitális Konyhamérlegen és 9-10 egyforma részre osztjuk. Kb. 105 grammosak lesznek.
A kimért kis adagokat megint jól összedolgozzuk és gombócokká formáljuk.
Mintázhatjuk egy egyszerű almavágóval, de sima felülettel is süthetjük.
A tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot és erre tesszük a megformázott zsemléket.
A Szilikon Kenőecset segítségével tojással megkenjük és 180 fokos sütőben sütjük.
A sütőlapra úgy helyezzük a zsemléket, hogy sütés közben a zsemlék nőni fognak. Ne érjenek össze akkor sem.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.