A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához.
Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet.
Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 15 percig hagyjuk állni.
A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc- részre vágjuk fel.
Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített kapros túrót a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb három percet állni.
serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat.
A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.
Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele.
Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.