FINCSI LEHET
Hozzávalók a barna tésztához: 30 dkg. darált háztartási keksz, 10 dkg. porcukor, 2 evőkanál kakaó, fél dl. kávé, 2 evőkanál rum, / vagy aroma/ 2 evőkanál darált dió, és annyi langyos tej, hogy formálható tésztát kapjunk.
Fehér tészta: ugyan az mint a barna, csak nem kell bele kakaó.
Krém. 5 dkg. margarin, 5 dkg. porcukor, 5 dkg. kókuszreszelék.
Elkészítés: A hozzávalókat mind két tésztánál jól összekeverjük, és deszkára tesszük. Egy másik deszkán nylonzacsin a barna tészta felét kinyújtjuk.A fehér tészta harmadát is kinyujtjuk, csíkokat vágunk belőle. A barna tészta maradékát is kinyújtjuk, és abból is csíkokat vágunk, majd egy fehér, egy barna csíkot a kinyújtott barna tésztára teszünk. Megkenjük a krémmel. A maradék fehér tésztából hengert formálunk,és a tészta közepére tesszük. A nylon segítségével feltekerjük, Szórunk rá kókuszreszeléket. A nylonnnal betakarva a fagyasztóba tesszük fél órára, majd szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.