Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Téli receptek » Kelbimbó krémleves sajtgombóccal

felvitel dátuma: 2011-02-23 20:27:44       mai nézettség: 1       nézettség: 3490
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

36 dkg ementáli sajt (de jó a trappista is)

6 dkg vaj

másfél fej vöröshagyma

3 kisebb krumpli

60 dkg kelbimbó

2 húsleveskocka

1,5 dl tejföl

bors

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az ementáli sajtból kisebb golyókat gömbölyítünk egy karalábévájóval. A maradék sajtot finomra reszeljük.

A felaprított hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Az apró kockákra vágott krumplit és a megtisztított kelbimbót hozzáadjuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük 1 liter vízzel és kb 20 perc alatt megfőzzük.

Szűrőkanállal kiszedünk a levesből egy kevés kelbimbót, a többit botmixerrel pépesre pürésítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tejföl felét, a kelbimbót és összemelegítjük.

Tálaláskor sajtgolyókkal és tejföllel díszítjük.

Plusz tipp: gazdagíthatjuk egy kis tejszínnel.

Szakács: Gabóca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.