Nagyon guszta :)
1 közepes fej kelkáposzta kb.1-1,5 kg
20dkg bacon szalonna
2 dl tejföl
kb.10-12 db koktél paradicsom (díszítéshez)
Töltelékhez:50g szalonna,1 nagy fej hagyma, 1/2 kg darált hús,1 db zsemle,50g előfőzött rizs,2 db tojás,30g reszelt sajt(trapista,v,parmezán)2-3 gerezd fokhagyma,piros paprika,só,bors,őrölt köményma,1 kk.majoranna.
A kelkáposztafejet fél órát sós vízben állni hagyjuk,hogy a redőkben esetleg megbúvó bogarak távozzanak.
Leőblitjük és forrásban lévő bő sós vízben 15 percig főzzük majd hideg vízbe rakjuk és utána jól lecsepegtetjük.
A kelkáposztát egy kiolajozott tepsiben vigyázva leveleire bontjuk és a közepét a tömör részt kivágjuk.,majd apróra daraboljuk.Ezt a töltelékhez adom!!
Elkészitem a tölteléket úgy,hogy a szalonnán üvegesre párolom a hagymát majd ha kihült összekeverem a többi hozzá valokkal.A töltelék felét a kelkáposzta közepére helyezem labda formában,Ráhajtok pár levele ezt a tejföl felével megkenem majd a maradék töltelékkel körberakom.Ráhajtom a maradék leveleket és a tejfölel megkenem majd a bacon szalonnával betakarom úgy ,hogy a vége csiga alakban feltekerem és hús tűvel rögzitem
Előmelegitett sütőben közepes lángon másfél óráig tű probáig sütjük.Tálra rakva koktél paradicsommal díszitem .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.