Finom.
0,50 kg kelkáposzta
20 dkg kurmpli
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csipett őrölt kömény
1 teáskanál só
3 evőkanál étolaj (a rántáshoz)
3 evőkanál liszt (a rántáshoz)
A kelkáposztát megtisztítom, a vastag szárrészt levágom, majd csap alatt átmosom. Utána
kockákra vágom. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom, s berakom egy
lábosba a kelkáposztát és a krumplit is. Felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, rászórom a sót, a
köménymagot, s forrásig nagylángom hagyom. Majd ha felfor, akkor lerakom takarékra, ráteszem a
fedőt, s kb. 20 percig főzöm. Közben néha megkeverem, s megnézem, hogy mennyire puhult meg a
krumpli, mivel a kelkáposzta az nagyon hamar megpuhul, a krumplit kell leellenőrizni.
Közben az étolajat és a lisztet belerakjuk egy edénybe, s világos rántást készítünk belőle.
Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, s fokhagymanyomón összetörjük a fokhagymát, majd
belerakjuk a rántásba, s jól elkeverjük.
Ha már megpuhult a krumpli, akkor a főzőléből öntünk kb. 2 dl-t a rántásra, s jól elkeverjük,
majd az egészet a kelkáposztára öntjük. Addig keverjük, míg csomómentes lesz, s még
forraljuk kb. jó 5 percet, közben kevergetjük, hogy le ne égjen.
Megkóstoljuk, ha elég sós, akkor el is készültünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.