Hozzávalók 8 személyre:
Hozzávalók:
Tésztához:
56 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 20 dkg puha Ráma, 30 g élesztő, 3 tojássárgája,2,5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, ½ citrom reszelt héja, 1 csapott mokkáskanál só
A tetejére
80 dkg magozott szilva
12 dkg porcukor
3 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
Előkészületi idő: 90 perc
Sütési idő: 45 perc
Elkészítés:
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük. A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, tepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk. Végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk. Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!