50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg éleszto
4 ek olvasztott vaj
1 kk só
2 ek burgonyapehely
Toltelékhez:
reszelt sajt
kolbászkarikák vagy szalonnakockák vagy virslikarikák
olvasztott vaj
Tetejére:
tojás
reszelt sajt
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztot.
Hozzátesszuk a tobbi alapanyagot és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjuk. A megkelt tésztát lisztezett feluleten átgyúrjuk, kettévesszuk és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal megkenjuk, kolbászkarikákkal/szalonnakockákkal/virslikarikákkal kirakjuk, trappista sajttal megszórjuk. Feltekerjuk, 5-6 részre vágjuk, így teszunk a másik fél tésztával is.
Letakarva fél órát pihentetjuk, majd lekenjuk a tetejuket tojással és megszórjuk sajttal. Elomelegített sutoben, 190 fokon, kb. 20 percig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.