Ez nagyon csábító és nagyon nagyon finom lehetett! Máris elküldöm a lányomnak, mert neki van kemencéje és még nincs nagy gyakorlata hozzá! Köszönöm szépen!
3-4 kg Malac comb
2 nagy fej vörös hagyma
2 l tej
8 gerezd fokhagyma
Magyaros füszer
Mustáros borsos pác
15 dkg császár szalonna .
só
Pici zsír
víz
2 kg burgonya
A Húst megtísztítjuk , jól megmossuk .Besózzuk be is vagdoshatjuk picit .A fokhagymát megpucoljuk apró darabokra vágjuk és a tejben fokhagymásan egy éjszakát állni hagyjuk a húst. Másnap a fokhagyma darabokat kiszedjük a tejet leöntjük a húsról. Egy hőálló legjobb egy inox edénybe pici zsírt rakunk a hús alá beszórjuk a fűszerekkel ,szépen eligazitjuk a sütő edényben .Rászelünk vöröshagymát karikázva és a császár szalonna szeleteket mellé rakjuk .Pici vízet rakunk alá .
A Kemence 250 fokon elő melegítve és mehet be a sok finomság sülni .
Kb egy órát így sül ,majd közben a megpucolt karikázott burgonyát egy óra eltelte után mellé rakjuk ,addigra finom szaftot engedett a hús abban sütjük együtt tovább ,kb még egy jó háromnegyed órát.
Ha kell pici vízet pótolhatunk .
Ha elkészült minden nagyon finom puha .
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.