Mi az amaránt,és milyen ízvilágú ez a kenyér? Kicsit bemutathanád e remekművet! Szia Zsuzsa
40 dkg tönkölyliszt
10 dkg őrölt amaránt
1/2 mokkáskanál őrölt ánizs
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
8 evőkanál olíva olaj
4 dl víz
Száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, legvégén a vízet.
Előmelegített sütőben sütjük.
Egy jó tanács!
Célszerű a sütés idejére kis edénybe vízet helyezni a sütő aljába, hogy a kenyerünk ne repedezzen meg.
Kisülés után pedig azonnal gyengén vizes ecsettel átkenni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.