Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Képviselő fánk

felvitel dátuma: 2018-06-15 10:46:21       mai nézettség: 1       nézettség: 490
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

5 db tojás
20 dkg liszt
10 dkg zsír
5 dkg vaj 
2 dl víz
pici só
1 e.k gyümölcscukor /darálva/
A krémhez:
5 db tojás
10 dkg liszt
6 dl tej
10-15 dkg gyümölcscukor
2 vaníliás cukor
3 dl hulala habtejszín
csipet. só

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A 2 dl vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal.
Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben.
Kicsinyenként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról.
Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a tojást és jó alaposan, fényesre keverjük.
35 x 35 cm-es gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák és csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon.
Ekkor a tészta megemelkedik.
A sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik.
20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig.
Ekkor lesz jó ropogós a tészta.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánk kalapját.

Krém elkészítése:
Először verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval.
A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával, cukorral simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban és a kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, sűrűre főzzük.
Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot és még 1-2 percig főzzük a krémmel együtt.
A habtejszínt keményre verjük.

Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a tetejére jön a fánk kalapja.
Végül szórjuk meg a porcukorral!

 

Tipp: A tésztátahalmokat sütés előtt spricceljük le vízzel, hogy szép magas fánkokat kapjunk.

Szakács: Erácska


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.