Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Képviselőfánk

felvitel dátuma: 2012-01-23 22:55:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1113
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

15 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1,5 dl víz, 5 db tojás, csipet , 1 mokkáskanál cukor

A krémhez:6 dl tej, 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tejszín+ cukor vagy hulala hab

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

 

A vizet, a margarint a sót és a cukrot kevergetés mellett felforralom. Ha felforrt lehúzom a tűzről amíg belekeverem a lisztet, majd újra felteszem főni, és folyton kevergetve addig főzöm amíg a tészta elválik az edény falától. Ezután a még forró tésztát egy tálba vagy habüstbe teszem és gépi habverővel gyors keveréssel egyenként beleütöm mind az 5 tojást. A tojások méretei nagyon eltérőek, ezért egy 6. tojást felverek egy kisebb tálban és ha szükséges a tésztához öntök belőle annyit amennyivel sűrű, krémszerű de nem kemény tésztát kapok. Kiolajozom a tepsit, a tésztát habzsákba töltöm. Sima kinyomócsővel rusztikus, csillagcsővel szép csipkés tökéletesen egyforma fánkokat kaphatunk. Ennyi tésztából kb. 8 nagyobb vagy 15 kisebb tésztát nyomok egymástól legalább 3-3 cm távolságra a tepsibe mert fánkok sütés közben megnőnek. A sütőt csak ezután kapcsolom be és fűtöm fel 220 C-ra, addig a tészta pihenhet egyet. Az előmelegített sütőbe teszem és 10-15 percig sütöm. Sütés közben nem szabad nyitogatni az ajtót mert a fánkok összeesnek. Ha megsültek a sütőben hagyom kihűlni. Közben elkészitem a krémet. A pudinport a cukrot és a tejet felfőzöm, majd amíg hűl felverem a hulalát vagy a tejszínt cukorral. (Tipp: a kész puding tetejére egy folpack-ot teszek így nem fog lebőrösödni.) Ha a puding kihűlt hozzákeverem a tejszín 1/3-át. A fánkok tetejét levágom, majd megtöltöm őket a vaniliás krémmel és a tejszínnel. Én csak porcukrozni szoktam, de ízlés szerint akár karamellbe is márthatjuk a fánkok tetejét vagy megszórhatjuk dióval, mogyoróval.

Szakács: Bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.