zsír, liszt, tojás, vaniliáspuding, tej, tejszin,
Tészta:
Krém:
A tésztához 2 dl vizet felforralunk 10 dkg zsírral. Ha a zsír elolvadt benne, hozzáadunk 20 dkg lisztet és fakanállal addig kavarjuk, míg összeáll. A tűzről levéve még forrón adjunk hozzá 5 egész tojást, mindegyik tojással külön-külön jól keverjük el. A tésztát hűtőbe tesszük. Ezután nyomózsákba téve halmokat készítünk sütőpapíros tepsibe. Egyenletes, jó meleg sütőbe tegyük, és 10-15 percig ne nyissuk ki az ajtaját. Utána lassú, csendes tűznél süssük szép aranybarnára.
A krémez 3 tojássárgáját, 6 dkg pudingport és 10 dkg cukrot habosra keverünk, majd 3,5 dl tejjel felfőzzük. Még forrón beleforgatjuk a tojások felvert habját. Megtöltjük a fánkokat, és felvert tejszínhabot is tehetünk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.