Imádom! Nagyon guszták!
12 db-os muffin formához
Fánk hozzávalói:
20 dkg finomliszt
2 dl étolaj
2 dl víz
0,5 dkg cukor
Csipet só
7 tojás (ha kisebb, nagyobból 6)
Krém hozzávalói:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
2,5 dl állati tejszín (például: Oké tejszín, nem főző, hanem sima)
2,5 dl növényi tejszín (például: Oké Habmester)
Előkészítés:
A muffin formába beletesszük a kapszlikat.
Felmelegítjük a sütőt 190-200°C-ra.
Elkészítés:
Az étolajat a vízzel, cukorral, sóval felforraljuk. Beletesszük a lisztet, és összepároljuk. (Reszteljük.) Vigyázzunk, ne égjen oda! Levesszük a tűzről és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Én robotgéppel szoktam. Nyomózsákba töltjük, és a muffin formába adagoljuk a tésztát. Pici vizet spricceljünk a sütőbe miután betettük a fánkokat. Ne nyitogassuk a sütőt! A végén nagyon forróra vegyük a sütőt, mikor már látjuk, hogy teljesen feljöttek a fánkok. Így fog kérget kapni, és megtartani a formáját.
Mikor kihűlt, levágjuk a tetejét, és betöltjük a talpakat.
Ha csokisra akarjuk a tetejét, akkor mártsuk olvasztott csokiba, és dermesszük meg egy rácson a kalapokat, mielőtt a képviselőfánkra helyezzük.
Krém készítése:
A mikrohullámú sütőben a tejből 3,5 dl-t, és a cukrot és vaníliás cukrot felmelegítjük, ez kb. 5 perc. A félre tett, hideg 0,5 dl tejet a pudingporral csomómentesre elkeverjük, majd a meleg tejhez keverjük. Megint visszatesszük a mikrohullámú sütőbe, és 4 perc alatt, de látható is, mikor sűrűsödik be, megfőzzük a pudingot. Közben kétszer háromszor állítsuk meg a mikrót, és keverjük meg a pudingot. Így garantált, hogy nem lesz csomós, és nem ég oda.
Kihűtjük a krém alapot. Mikor kihűlt, egy bot mixerrel az egészet átmixeljük, így egy nagyon krémes sűrű masszát kapunk.
A tejszíneket egyben felverjük kemény habbá, majd elfelezzük a habot. Az egyik feléhez hozzáadjuk a krémet folyamatosan adagolva, nem egyszerre. Ezt már lassú fokozaton. Vigyázzunk, a habot túlverhetjük, és összeesik!
Nyomózsákba töltjük a krémet, és betöltjük a fánkokat, majd a tejszínhab másik felét is nyomózsákba töltjük, és a krém tetejére adagoljuk.
Ráhelyezzük a kalapokat, megszórjuk porcukorral, és már tálalható is. De érdemes kicsit hűteni.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.