Kb. 1,5 liter lesz belőle.
A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, és meghámozzuk. Ezután felkockázzuk. Lesózva félretesszük egy edényben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpároljuk. Rászórjuk a paprikát, majd rádobjuk a paradicsomot. Jöhet rá a narancslé. Amikor felforrt, a megtisztított és felkockázott barack valamint fokhagyma kerül bele. Ha ismét felforrt, jöhet bele a többi hozzávaló. Innentől már csak hagyni kell közepes lángon, hogy összefőljön. Körülbelül 1 óra alatt készül el. Közben nézzünk rá, és amikor sűrűbb, kevergessük gyakrabban.Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és átpasszírozzuk, vagy leturmixol. Kinek melyik szimpatikusabb. Sűrűségét vízzel szabályozhatjuk. Így szép sima mártást kapunk. Ki lehet hagyni ezt a műveletet, ha elég türelmesek vagyunk hozzá. Ilyenkor adjunk hozzá 1 dl hideg vizet és addig főzzük, míg minden elem össze nem vegyül benne.
Szavazz kedvenc ketchupodra! http://haspok.blog.hu/2011/04/29/ketchup_teszt
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.