50-70 dkg filézett csirkemell,
2,5-3 dl édes ketchup,
só,
őrölt bors,
majoránna,
egy maréknyi cukorborsó,
3-4 szál sárgarépa,
1 dl víz,
1 nagy fej lilahagyma,
1 kisebb konzerv kukorica,
2 ek olaj,
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Maradék zöldségből is fel lehet tunningolni egy kicsit a csirkemellet:) és máris nem a klasszikus rántott hús kerül az asztalunkra, hanem mondjuk ilyen:)
Az olajon megpirítjuk a felkockázott lilahagymát, ráöntjük a csibemellkockákat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk, fehéredés után felöntjük kb. 2 dl ketchuppal és vízzel, majd a felkarikázott sárgarépa, cukorborsó és kukorica kerül bele és kb. 20 perc után a maradék 1 dl ketchuppal besűrítjük.
Ha túl hígnak tűnik, egy kanálka lisztet is el lehet benne csomómentesre keverni és tarhonyával tálalható!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.