Nagyon guszta és tényleg gyors lekvárral is készitettem már.Mit ne mondjak pillanatok alatt elfogyott Zsuzska
Tésztához:
Tetejére:
tepsi méret: 18/20x30
A zsírt/margarint a cukorral, tojásokkal habosra kavarjuk.
Beletesszük a sütőporos lisztet, vaníliás cukrot, citromhéjat, tejet/tejfölt. Összedolgozzuk.
Zsírral/margarinnal kikent, lisztezett, (sütőpapírral bélelt) magas falú tepsibe öntjük.
Megszórjuk a meggyel. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 35 percig (tűpróba).
Kihűlés után négyszögekre vágjuk és megszórhatjuk porcukorral.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető sütemény.
Megjegyzés: Tejföllel (joghurttal, kefirrel) állagában tömörebb lesz a tészta. – Más gyümölcs is lehet: cseresznye, szilva stb. – lehet befőtt is –, még nagyobb kockára vágott almával is finom.
II. variáció: Kemény, házi lekvárral/dzsemmel készítettem.
III. variáció: Szilvával készült, tejföllel. – A gyümölcsöt, nagyságtól függően 4-8 felé vágjuk, és összekeverjük fahéjas cukorral (1 púpozott teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj).
(Recept: anyukámtól.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.