Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Előétel receptek » Kevert pizza

felvitel dátuma: 2013-08-31 21:25:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2568
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

* 6 egész tojás
* 1 teáskanál (ízlés szerint)
* 8-10 evőkanál liszt
* 1 tasak sütőpor
* kevés bors (ízlés szerint)
* 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
* 3 evőkanál olaj
* 1-2 paprika
* 150-200 g gomba
* 100 g sonka (vagy akármilyen hús, kolbász vagy felvágott)
* 100 g reszelt sajt + külön a tetejére
* kevés száraz rozmaring (elhagyható)
* 2-3 hagyma
* friss petrezselyem
* oregano (elhagyható)
* szezám mag (elhagyható)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A hagymát nagyon kevés olajban megpároltam. Lett belőle három teli evőkanál.
A tojásokat a sóval mixerrel habosra vertem.
Aztán hozzáadtam a lisztet, sütőport és a borsot.
Majd jött a joghurt, olaj, az apróra vágott paprika, gomba, sonka, reszelt sajt, rozmaring, párolt hagyma és petrezselyem zöld.
Az egészet egy 25 x 33 x 4 cm nagyságú tepsibe öntöttem és 40 percig előmelegített sütőben sütöttem (eleinte magas űzön, aztán levettem felére).
Az első 20 perc után kivettem és megszórtam a maradék reszelt sajttal, oreganoval és szezámmaggal.
Kovászos uborkával ettük ebédre, a borsóleves után.

Az eredeti receptben volt néhány kanál ketchup, amit idővel kihagytam.
Ebben a receptben az a szuper, hogy végtelen kombinációkat lehet csinálni.
Máskor tettem bele kukoricát, sós túrót, zöld hagyma és fokhagyma szárakat, olajbogyót, nem tettem ppárolt hagymát.
A mennyiségekkel is nyugodtan lehet játszani, a tojástól úgyis összeáll az egész.
Ma például 7 tojást tettem, 4 kanál joghurtot, 4 paprikát, úgyhogy kellett több liszt is. A végén kicsit nedvesebb lett mint máskor, de ugyanolyan finom.

Szakács: Dia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.