Tetszik , ki fogom próbálni .
Hozzávalók a tésztához: 1 kg. liszt, / én feleztem rétes liszttel, diónyi zsír, 1 ek. ecet,,és annyi langyos sós víz hogy lágy tésztát kapjunk. Nekem 6 dl. kellett.
Túró töltelék:fél kg. túró, 2 db. tojás, 2 db. áztatott zsemle, 1 citrom héja,1 vaniliás cukor.
Almás: 1.5 kg alma reszelve, 4 evőkanál cukor,/izlés szerint/,1 ek. őrőlt fahéj.
Tökös- mákos: 1 db tök, hámozva, lereszelve, 20 dkg. márkladarálva, 15 dkg, porcukor/ izlés szerint/,1 vaniliás cukor.
Tejfölös öntet: fél liter tejföl, 2 db, tojás, jól elkeverve.
Elkészítés: Én kenyér sütővel kevertem.Először a tojást az ecet,és a fele vizet öntöttem bele, aztán apránként a lisztet adagoltam, majd a többi vizet.Jól kikevertem, majd lisztezett deszkán négy részre osztottam. Letakartam tálakkal, majd 20 percig pihentettem. Utánna lisztezett abroszra tettem,és egyenként kinyújtottam . beolajoztam a kézfejemet, először azon keresztül nyújtottam, majd letettem az abroszra, és lisztes kézzel óvatosan körbe, körbe járkálva kinyújtottam, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjon.
Túros: a túrós hozzávalóit elkeverem, és a kinyújtott tésztál meglocsolom olvasztott zsírral, majd a tészta felére rászórom a túrós tőlteléket a kép szerint, meglocsolom tejfölös tojással, és az abrosz segitségével feltekerem.
Almás: a kinyújtott tésztát meglocsolom olvasztott zsírral, szórok rá zsemlemorzsát, a kicsavart almát elszórom a fele tésztán, és az abrosz segítségével feltekerem.
Tökös- mákos: a mákot a cukorral elkeverem,beleteszem a vaniliás cukrot. A kinyújtott tésztát meglocsolom olvasztott zsírral rászórom a kicsavart tököt, a kép szerint, megszórom a cukrozott mákkal,meglocsolom tejfölös tojással,és az abrosz segítségével feltekerem.
Amikor kész, mindegyiket tepsi méretre vágom, és a tetejét megkenem tejfölös tojással.Szép pirosra sütjük.Akár le is fagyaszthatjuk, és elengedés után sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.