60 -70 dkg filézett csírkemell ,
PÁC :
2 dl oliva vagy ét olaj ,
1-1 teáskanál só,
fehérbors ,
bazsalikom ,
oregánó ,
római őrölt kömény ,
rozmaring ,
majoránna .
1-2 gerezd zúzott fokhagyma ,
PANIR :
2 tojás ,
5 púpos ek liszt ,
1 kávéskanál só ,
2 tk csili ,
pici piros törtpaprika ,
2 dl víz
20 -25 dkg kukorica pehely
kb 0,5 l olaj a sütéshez
A húst meg mossuk papírtörlővel le itatjuk a vizet .hosszúkás csíkokra vágjuk .
Az olajból és a fűszerekből kikavarjuk a páclét bele rakjuk a húst és egy éjszakára hűtőbe rakjuk .
Panir : a tojást el keverjük a vízzel és apránként adagolva hozzá adjuk a lisztet, a fűszereket.
Palacsinta tészta sűrűségű tésztát kapunk
( Ha túl sűrűnek találjuk pici vízzel hígítjuk )
Ha kész a masszánk a húst ki szedjük a pácból kicsit le csöpögtetjük.
Minden darabot egyenként bele mártunk a masszába és meg forgatjuk a kukorica pehelybe.
Elő melegített olajban közepes lángon pirosra sütjük . Köretnek rizi bizit, krumpli pürét vagy hasább burgonyát adhatunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.