Szuper!!Isteni finom!:))
1 kg kifilézett csirkehús
só, bors, ételízesíto
25 dg simaliszt
3 tojás
1,5 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
40 dg nyers reszelt krumpli
Kifilézzuk a csirkehúst, besózzuk, kicsit állni nagyjuk. Kozben elkészítjuk a bundát.
A nyers krumplit szinte pépessé reszeljuk - én a reszelom csokireszelésre szánt lapján reszeltem le. Hozzáontjuk a tejet, a kissé felvert tojásokat, ízesítjuk reszelt fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítovel. Hozzáadjuk a simalisztet, jó suru masszát kell hogy kapjunk, ami nem folyik le a húsról.
A hússzeleteket simalisztbe mártjuk, majd a krumplis masszába és olajban szép aranyszínure sutjuk.
Ha a bundamasszából kimarad valamennyi, nyugodtan fuszerezzuk majorannával és sussuk meg az olajban, mert ez tulajdonképpen a tócsni tésztája.
Krumplipuré, tort krumpli esetleg hasábburgonya illik mellé. Jó étvágyat!
A recept szerint a húsra reszelunk még egykis kemény sajtot, úgy tálaljuk. Ez nálunk "černohorský rezeň", magyar fordításban feketeerdei hússzelet. Nagyon ízletes és roppantul kiadós ebéd.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.