4 db csirkemell filé
A töltelékhez:
20 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só
őrölt szerecsendió
őrölt fehér bors
1 tk.mustár
petrezselyem zöld
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk.A sajtot lereszeljük,összegyúrjuk a vajjal,csipet sóval,borssal,szerecsendióval,mustárral és apróra vágott petrezselyemmel.Rudat formázunk belőle és alufóliába csavarva a hűtőbe tesszük egy órára.
Elkészítés:A töltelékből ujjnyi szeleteket vágunk és a csirkemellekre tesszük.Összehajtjuk a húst és bepanírozzuk.
A kijevit duplán szoktam panírozni mert a megolvadó töltelék könnyen kifolyik.Először lisztbe,tojásba és zsemlemorzsába forgatom majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.Közepes lángon bő olajban kisütjük.
Tálaláskor szórhatunk még rá reszelt sajtot.
Jó étvágyat kíyánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.