Nagyon szép és fincsi! Koszi a receptet!
6 tojás, 1csipetnyi só, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
4 evőkanál baracklekvár, 1dl kávé, 1 kávéskanál rum aroma,27db babapiskóta.
A krémhez: 25dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 1csomag vaníliáscukor.
10dkg étcsoki,4 evőkanál olaj.
/ Az eredeti receptet kicsit átalakítottam./ A sütőedény mérete: 35X 26 cm.
A tojások fehérjét keményre verjük a sóval, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, majd egyenként a tojások sárgáját, tovább verjük, végül kanalanként óvatosan beleengedjük a sütőporral elkevert lisztet.Beleteszzük a tepsibe.
Előmelegített sütőben , a középső rácson 5 percig egész lángon, további 55 percig a leggyengébb lángon sütjük.
/Palackos gázzal működik a sütőm./
A megsült piskótát kihűtjük, a sütőpapírt levesszük róla.Megkenjük lekvárral.
A babapiskótát megmártjuk az aromás kávéban, a lekvárra helyezzük.
A pudingport leáztatjuk tejben, 15 percig állni hagyjuk,majd a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, jó kemnényre felfőzzük, hűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot, alaposan kidolgozzuk.Rákenjük a piskótára, elsímitjuk.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, ráöntjük a krémre, elsímítjuk.8 óát állni hagyjuk a hűtőben.Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.