Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Kincsesbánya

felvitel dátuma: 2013-03-23 14:20:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2069
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Piskótához:

  • 10 db tojás
  • 10 ek liszt
  • 10 ek cukor
  • 1 cs sütőpor

Vajkrémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Főzött krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek liszt
  • 0,5 l tej

Töltéshez:

  • 18 db babapiskóta
  • egy főzet feketekávé (4 adag)
  • 2 cl rum vagy 1 ek rumaroma
  • barack lekvár

Tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó csoki vagy a maradék csoki mikulások
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A piskótát összeállítjuk.

Most nálam rendhagyó módon készült, ugyanis az iskolába kifújt tojásokat kellett vinni a technika órára, így nem tudtam szét választani a tojásokat.

Ilyen esetben a következő módon szoktam eljárni:

A tojásokat a robotgép legmagasabb fokozatán legalább 8 percig keverem a Konyhaművész Pro Tálban, amíg nagyon habos nem lesz.

Ezután hozzáadom a cukrot, azzal is legalább 3-4 percig keverem. Végül a sütőporral elkevert lisztet adom hozzá, amivel szép simára keverem a tésztát.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, és tűpróbáig sütöm.

Tepsi mérete:38 cm x 22 cm

Mikor a piskóta felemelkedett, mérsékelem a sütőt 150 fokra.

Miután megsült a piskóta, kiborítom egy süteményes deszkára, amin hagyom teljesen kihűlni.

Amíg sült a piskóta, elkészítettem a főzött krémet.

Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedényben a tojások sárgáját elkeverem a vaníliás cukorral, liszttek, kevés tejjel. Mikor simára kevertem, hozzáadom a többi tejet is. Felteszem a tűzhelyre és sűrűre megfőzöm. Hagyom ezt is teljesen kihűlni, közben átkevergetem párszor.

A vajaskrémet is összeállítom, simára kikeverem a vajat és a porcukrot a Konyhaművész Pro Tálban.

Mindezen közben már a feketekávé is lefőtt és hűl egy kis tálkában. Mikor kihűlt hozzákeverem a rumot.

A főzött krém, amikor teljesen kihűlt a vajas krémhez keverem.

Mire mindennel elkészülök a piskóta is kihűl és kezdhetem az összeállítást.

A piskótát megkenem baracklekvárral.

A babapiskótákat a rumos kávéba mártogatom és a lekváros piskótára szép sorban rárakom.

A piskótára kebnem a krémet.

A következő művelet a csoki olvasztás lesz.

A 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe teszek kb. Fél liter vizet. A Mesterszakács Habüstbe beletördelem a csokoládét. A habüstöt az edény tetejére helyezem és felteszem a tűzhelyre. Megolvasztom a csokoládét.

Az olvasztott csokit rácsúrgatom a krém tetejére vagy rákenem. Én kentem és egy hústűvel össze-vissza megcifráztam a krémmel a csokit, majd fehér tortadarát is szórtam rá.

De aki ügyes, az márványozhatja is a sütemény tetejét.

Hideg helyre tesszük az összeállított süteményünket és másnap szeleteljük.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.