Piskótához:
Vajkrémhez:
Főzött krémhez:
Töltéshez:
Tetejére:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A piskótát összeállítjuk.
Most nálam rendhagyó módon készült, ugyanis az iskolába kifújt tojásokat kellett vinni a technika órára, így nem tudtam szét választani a tojásokat.
Ilyen esetben a következő módon szoktam eljárni:
A tojásokat a robotgép legmagasabb fokozatán legalább 8 percig keverem a Konyhaművész Pro Tálban, amíg nagyon jó habos nem lesz.
Ezután hozzáadom a cukrot, azzal is legalább 3-4 percig keverem. Végül a sütőporral elkevert lisztet adom hozzá, amivel szép simára keverem a tésztát.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, és tűpróbáig sütöm.
Tepsi mérete:38 cm x 22 cm
Mikor a piskóta felemelkedett, mérsékelem a sütőt 150 fokra.
Miután megsült a piskóta, kiborítom egy süteményes deszkára, amin hagyom teljesen kihűlni.
Amíg sült a piskóta, elkészítettem a főzött krémet.
Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedényben a tojások sárgáját elkeverem a vaníliás cukorral, liszttek, kevés tejjel. Mikor simára kevertem, hozzáadom a többi tejet is. Felteszem a tűzhelyre és jó sűrűre megfőzöm. Hagyom ezt is teljesen kihűlni, közben átkevergetem párszor.
A vajaskrémet is összeállítom, simára kikeverem a vajat és a porcukrot a Konyhaművész Pro Tálban.
Mindezen közben már a feketekávé is lefőtt és hűl egy kis tálkában. Mikor kihűlt hozzákeverem a rumot.
A főzött krém, amikor teljesen kihűlt a vajas krémhez keverem.
Mire mindennel elkészülök a piskóta is kihűl és kezdhetem az összeállítást.
A piskótát megkenem baracklekvárral.
A babapiskótákat a rumos kávéba mártogatom és a lekváros piskótára szép sorban rárakom.
A piskótára kebnem a krémet.
A következő művelet a csoki olvasztás lesz.
A 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe teszek kb. Fél liter vizet. A Mesterszakács Habüstbe beletördelem a csokoládét. A habüstöt az edény tetejére helyezem és felteszem a tűzhelyre. Megolvasztom a csokoládét.
Az olvasztott csokit rácsúrgatom a krém tetejére vagy rákenem. Én kentem és egy hústűvel össze-vissza megcifráztam a krémmel a csokit, majd fehér tortadarát is szórtam rá.
De aki ügyes, az márványozhatja is a sütemény tetejét.
Hideg helyre tesszük az összeállított süteményünket és másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.