finom
Tészta:
6 db tojás,
6 ek cukor,
6 ek meleg víz,
6 ek rétesliszt,
2 ek kakaópor,
1 db sütőpor
Tejszínes krém:
0.5 l habtejszín,
1 ek zselatin,
0.5 kk vanilia zselé
Csoki réteg:
10 dk margarin (vagy vaj),
1 ek víz,
15 dk csokoládé
Bevonat:
1 ek víz,
10 dk margarin (vagy vaj),
20 dk étcsoki
A tésztát piskótatészta szerint elkészítjük, két tepsibe (nagy gáztepsit használtam) sütőpapírra teszük, én hőlégkeverésesben 200 fokon egyszerre sütöttem mindkettőt.
Nagyon hamar kisül mert vékony lapok lesznek.
Ha kész leveszem a papírrór és hűlni hagyom.
A zselatint 4 ek vízzel kikeverem és mikróba felforrósítom(nem főzöm !)
A tejszínt felverem a vaniliával, és a vége felé állandó verés mellett beleteszem a zselatint.
Majd az egyik tortalapot visszateszem a tepsibe és a fele krémet rásímítom.
Egy kis időre hűtöm, (kb 10 perc)
Majd a csokit egy 2k vizzel felolvasztom és hozzákeverem a 10 dk margarint, és a krém tetejére símítom, majd újra 10 per hűtés, majd a többö krém. Azután a piskótalap és annak a tetejére jön a 20 dk étcsoki 1 ek vízzel felmelegítve és 10 dk margarin hozzákeverve.
Nagyon finom lett próbáljátok ki!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.