Hozzávalók:
8db tojás sárgája + fehérje, 28 dkg finomliszt,8 dkg rétesliszt,30 dkg porcukor, 1,2 dl olaj,1,2 dl tej,1cs sütőpor,2 EK kakaó,
Másik laphoz:
8 db tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 15 dkg darált dió,10 dkg liszt, 1 sütőpor, 60 dkg meggy,
Sárga krémhez: 8 tojás sárgája, 1egész tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj,
Elkészítése:
A kakaós tésztához a tojások sárgáját felverem a cukorral, hozzáadom az olajt, tejet, majd a lisztekkel elkevert sütőport és kakaót. hozzáadom, a felvert tojásfehérjét. sütőpapírral bélelt tepsibe 160 fokon megsütöm. amikor kisült lehúzom róla a papírt és rácsra teszem hűlni.
A diós tésztához tojásfehérjét felverem porcukorral, belekeverem a diót a lisztben elkevert sütőport, majd a tepsibe öntve beleszórom a meggyet arányosan elosztva rajta. 160 fokos kisütöm és rácsra borítom.
Sárgakrém elkészítése:
Gőz felett besűrítem a tojásokkal felvert porcukrot, majd kihűtöm, ezután belekeverem a vajat, ( vagy rámát) Ezt a krémet kétfelé veszem.
Összeállítás: süti barna piskóta- sárgakrém- meggyes lap- sárga krém- barna piskóta. tetejére olvasztunk csokoládét. Csak hidegen szeleteljük akkor lesz a királyfi szeletünk nagyon szép.
Tepsi méret: 37x25 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.