A kiviket nagyon vékonyan meghámozzuk, majd a 2, 5 l-es Kerek UltraPro vagy a régebbi UltraPlusz Edénybe kockázzuk.
A cukrot elkeverjük a dzsemfixáló porral, és a kivire öntjük. Jól elkeverjük és hagyjuk állni, hogy a cukor olvadjon, és a kivi levet engedjen. Többször megkevergetjük.
A kezeletlen citromot megmossuk, héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét is. Ezt most is, mint mindig a Konyhagyöngye segítségével készítettem elő.
Amikor a cukor elolvadt a kivin, ráteszem az edényre a tetejét és beteszem a mikróba.
600 W- on 10 percig főzöm, közben egyszer megkeverem. Miután letelt a 10 perc, átkeverem a dzsemet, és fedő nélkül visszateszem a mikróba. Szintén 600 W- on 5 perc alatt készre forralom, közben most is egyszer átkeverem.
Mikor elkészült, leszedem az esetlegesen keletkező habot. Nekem talán 1 evőkanálnyi lett csak rajta.
Belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.
Jól kimosott, csírátlanított üvegekbe töltöm, lezárom, és 10 percre fejre állítom az üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.
Végleges helyükre teszem, miután visszaforgattam, és ott hagyom kihűlni.
Pillanatok alatt köt, és nagyon finom csemege.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.