Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kivis_marcipános bonbon

felvitel dátuma: 2012-11-24 17:09:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1970
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 15 dkg 75%-os csokoládé
  • 5 db kivi
  • 1 kis lime
  • 10 dkg marcipán
  • 1,5 ek méz
  • egy kis vanília aroma
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

Több mint fél éve beszereztem egy Tupperware Szilikon Bonbonformát. Raktam ide, tettem oda, nézegettem, számtalanszor megvettem a kinézett bonbonhoz valókat, de csak nem akartak elkészülni a bonbonkák. A hozzávalók, meg mindig szépen elkoptak a spájz polcról.

Ma este olvasgatva, nézegetve Bonbon Mánia oldalát, receptjét, körbe néztem, hogy ugyan miből dobhatnék össze egy kis nassolni valót. Na persze kértem kis segítséget az Édességrajongók klubjában a Facebookon, ahol a lányok készségesen segítettek is. Spájzba be, nézek jobbra, csoki van, másik oldalon marcipán, kivi, lime. Na, gondoltam, valamit összekutyulok ezekből.

Kissé izgultam, hogy addig oké, amíg kence-ficélek, krémet főzök, betöltöm a formámba. Na, de ki is fog jönni? Hát, majd kiderül. Vagy beborul? Türelmesen vártam, kukucskáltam, néztem vajon megpróbáljam kiszedni már? Vagy hagyjam még? Na, mi tévő legyek??

Este negyed 1o-kor gondoltam, kiszedegetem a hirtelen felindulásból készített bonbont, lesz, ami lesz.  Kár volt. Ugyanis nem mindegyik jött ki egészben.

Lehet vékonyan kentem ki? Vagy még várnom kellett volna a kiszedéssel? Na, nem baj. Ízre nagyon finom, el fog fogyni a kis hiba ellenére is.

Első próbálkozásra nem is rossz. Biztos készülni fog még máskor is bonbon nálam.

De nézzük, hogyan is készül:

A kiviket vékonyan megpucolom az Új Generációs Előkészítő Késselés el is darabolom.

Beleteszem a Mesterszakács 1l-es Nyeles Főzőedénybe és rúd mixerrel összeturmixszolom.

Felteszem forrni. Hozzáadom a lime levet, mézet és felére összefőzöm. Közben lereszelem a marcipánt is.

Mikor felére elfőtt a kivi, kifőtt a víztartalom zöme, belekeverem a marcipánt, de már levettem a tűzről, nem főzzük tovább. Teljesen kihűtöm, majd beteszem a hűtőbe.

A Mesterszakács Habüstbe beledarabolom a csokit. Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe vizet teszek, erre ráteszem a habüstöt, de az üst alját ne érje a víz. Lassan felolvasztom a csokit. A Szilikon Kenő Ecset segítségével kikenem a Szilikon Bonbon Formát. Beteszem 5 percre a fagyasztóba, majd újabb csoki réteget viszek a formába az ecsettel és megint mehet a fagyasztóba. Még egyszer megismétlem, így 3 réteg csoki kerül a formába. Mikor a 3-ik réteg is megkötött kiveszem a hűtőből a krémet és beleteszem a Krémharmónikába, ráteszek egy nyomócsövet és a bonbonokat megtöltöm a krémmel úgy, hogy a bonbonok lezárásához hagyok helyet. A formát most a sima hűtőbe tettem egy órára.

Mikor letelt az idő, a csokit újra meglangyosítom és lezárom a bonbonokat.

Megint irány a hűtő. Én 40 perc múlva szedtem ki, kissé sikertelenül, de az íz a lényeg.

Majd ebbe is belejövök és akkor már szépen ki fognak jönni a bonbonjaim.

Mikulásra újabb adagok fognak készülni.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.