Több mint fél éve beszereztem egy Tupperware Szilikon Bonbonformát. Raktam ide, tettem oda, nézegettem, számtalanszor megvettem a kinézett bonbonhoz valókat, de csak nem akartak elkészülni a bonbonkák. A hozzávalók, meg mindig szépen elkoptak a spájz polcról.
Ma este olvasgatva, nézegetve Bonbon Mánia oldalát, receptjét, körbe néztem, hogy ugyan miből dobhatnék össze egy kis nassolni valót. Na persze kértem kis segítséget az Édességrajongók klubjában a Facebookon, ahol a lányok készségesen segítettek is. Spájzba be, nézek jobbra, csoki van, másik oldalon marcipán, kivi, lime. Na, gondoltam, valamit összekutyulok ezekből.
Kissé izgultam, hogy addig oké, amíg kence-ficélek, krémet főzök, betöltöm a formámba. Na, de ki is fog jönni? Hát, majd kiderül. Vagy beborul? Türelmesen vártam, kukucskáltam, néztem vajon megpróbáljam kiszedni már? Vagy hagyjam még? Na, mi tévő legyek??
Este negyed 1o-kor gondoltam, kiszedegetem a hirtelen felindulásból készített bonbont, lesz, ami lesz. Kár volt. Ugyanis nem mindegyik jött ki egészben.
Lehet vékonyan kentem ki? Vagy még várnom kellett volna a kiszedéssel? Na, nem baj. Ízre nagyon finom, el fog fogyni a kis hiba ellenére is.
Első próbálkozásra nem is rossz. Biztos készülni fog még máskor is bonbon nálam.
De nézzük, hogyan is készül:
A kiviket vékonyan megpucolom az Új Generációs Előkészítő Késselés el is darabolom.
Beleteszem a Mesterszakács 1l-es Nyeles Főzőedénybe és rúd mixerrel összeturmixszolom.
Felteszem forrni. Hozzáadom a lime levet, mézet és felére összefőzöm. Közben lereszelem a marcipánt is.
Mikor felére elfőtt a kivi, kifőtt a víztartalom zöme, belekeverem a marcipánt, de már levettem a tűzről, nem főzzük tovább. Teljesen kihűtöm, majd beteszem a hűtőbe.
A Mesterszakács Habüstbe beledarabolom a csokit. Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe vizet teszek, erre ráteszem a habüstöt, de az üst alját ne érje a víz. Lassan felolvasztom a csokit. A Szilikon Kenő Ecset segítségével kikenem a Szilikon Bonbon Formát. Beteszem 5 percre a fagyasztóba, majd újabb csoki réteget viszek a formába az ecsettel és megint mehet a fagyasztóba. Még egyszer megismétlem, így 3 réteg csoki kerül a formába. Mikor a 3-ik réteg is megkötött kiveszem a hűtőből a krémet és beleteszem a Krémharmónikába, ráteszek egy nyomócsövet és a bonbonokat megtöltöm a krémmel úgy, hogy a bonbonok lezárásához hagyok helyet. A formát most a sima hűtőbe tettem egy órára.
Mikor letelt az idő, a csokit újra meglangyosítom és lezárom a bonbonokat.
Megint irány a hűtő. Én 40 perc múlva szedtem ki, kissé sikertelenül, de az íz a lényeg.
Majd ebbe is belejövök és akkor már szépen ki fognak jönni a bonbonjaim.
Mikulásra újabb adagok fognak készülni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.