Hozzávalók: fél kg. liszt, 25 dkg. margarin, 1 db. tojás,+1 tojás sárgája, 1 kávéskanál só, 2 dl. tejföl,3 dkg. élesztő.
20 dkg. sajt
Elkészítés: a lisztet a margarinnal összemorzsolom,. Hozzáadom a tojásokst,a sót, és a tejfölben elkevert élesztőt. Jól összedolgozom, és 1 órát pihentetem. Közben a sajtot lereszelem, Ha letelt az 1 óra, kinyújtom a tésztát, és megszórom reszelt sajttal. Össze hajtom, alulról, felülről, és kétoldalról, mint a hájas tésztát. Negyed óra pihenés után ezt a múveletet még kétszer megismétlem. A harmadig nyújtás után pogácsa azaggatóval kiszúrom, tetejét megrácsozom, megkenem tojással, és mindegyik pogácsa tetjére teszek sajtot. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.