Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Knédli *

felvitel dátuma: 2015-11-23 19:08:54       mai nézettség: 1       nézettség: 695
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl langyos víz
1 tk
1 mk cukor
2 ek olaj

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba mérem, majd kézzel egynemű, lágy tésztát dagasztok belőle, ez legalább tíz perc, meg kell vele dolgozni,hogy igazán legyen. A tésztát vékonyan bekenem olajjal vagy olvasztott vajjal, majd meleg helyen egy órán át kelesztem letakarva.A megkelt tésztát átgyúrom, hengerré nyújtom 3 hosszúkás rudat (veknit) vagy négy kisebb gombócot formázok belőle.Letakarva kelesztem őket 10 percig.Összeállítom a gőzölőedényt: két ujjnyi vízzel feltöltök egy fazekat, a közepére egy kisebb jénait (vagy tortakarikát, befőttes üveget, akármit) teszek, felforralom a vizet.A jénai, tortakarika, stb. tetejére egy sütőpapírral fedett tortaforma alját teszem, amire rápakolom a gombócokat.Lefedve, kis lángon, 15-20 percig fedő alatt gőzölöm. Közben nem emelgetem a fedőt.
Ha kész, leveszem a fedőt, óvatosan kiemelem a knédliket. Amikor langyos,éles késsel vagy cérnával felszeletelem és azonnal tálalom.
Tipp:A knédli mártásos, szaftos húsokhoz, vagy egyszerű pörkölthöz is kitűnő.
étvágyat Kívánok!

***Sertéssült vörösboros mártással,dinsztelt káposztával,knédlivel 


A sertéscombot (tarja is lehet)megtűzdeltem fokhagymával,sóztam,borsoztam,kakukkfűvel megszórtam,majd tepsibe raktam és egy kis vízet öntöttem a tepsibe,majd lefedve készre sütöttem.A húsit kivettem a tepsiből,majd a gázra tettem és öntöttem bele kb 2 dl vörösbort és forraltam míg egy kissé besűrűsödött.Tettem hozzá egy kis lisztet,(de lehet tejszínnel is sűriteni, bor helyett)és kicsit még főztem.A kész mártásba tettem egy kis darab vajat és szitán át öntöttem,hgy sima mártást kapjak.A káposztát legyalultam,sóztam , 1 ek,zsírt tettem a tepsibe,majd a káposztát. A káposztára szórtam egy kis cukrot és fedő alatt készre pároltam*többször megkevertem.A készre párolt káposztát meglocsoltam egy kis ecettel.
étvágyat Kívánok! ***

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/?fref=ts

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.