Nagyon finom, én is gyakran készítem. Mutatós, gratulálok!
1,5 kg vegyes kocsonyahús ,köröm, ,
kb. 30. dkg bőrke,
fejhús,
fél kiló csülök,
1-1 szál sárga és fehérrépa,
1 db,vöröshagyma,
6 - 7 cikk fokhagyma,
só, egész
szemes bors.
A kocsonya húsokat jó alaposan megmossuk, ha szükséges kisebb darabokra vágjuk,, és annyi hideg vízbe amennyi ellepi, feltesszük főni.
Amikor felforrt a habját egy szűrővel leszedjük, majd hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, a vöröshagymát , fokhagymát, az , ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzőn minimum 4 - 5 órát főzzük. A kocsonya akkor jó, ha a hús már leválik a csontról. Ekkor leszűrjük.
Amikor már kihűlt, a húst lefejtjük a csontról, és elrendezzük a tányérokban a színhúst,az aprora vágott bört /diszithetjük a zöldséggel / Erre öntjük rá az előzőleg leszűrt tiszta kocsonya levet. A tányérokat hideg helyre tesszük, amíg megdermed, a tetejére teszünk hagymakarikákat ,/a lilahagyma mutatosabb ,de most nekem nem volt itthon csak vöröshagyma / meghintjük pirospaprikával,és tálaljuk./ - meg a tetejére lehet csöpögtetni citromlevet ,vagy ecetet /
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.