Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Téli receptek » Kocsonya, ahogy én csinálom

felvitel dátuma: 2011-03-02 12:18:23       mai nézettség: 1       nézettség: 3122
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A tutibiztosan megdermedő kocsonya receptje:
13 mély tányér kocsonya a végeredmény
1 db 1kg -os füstöltcsülök,vagy 2 kissebb
1,vagy2 db nem füstölt csülök
4-5 db nem füstölt sertésláb
1 kb 40x40 cm-es sertésbőr
8db szemes feketebors
8db szegfűbors
1 nagy hagyma megtisztítva
2 fej fokhagyma megtisztítva,gerezdekre szedve
3 kiskanál tengerisó(a kősóból valamivel kevesebb)

 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 480 perc
Elkészítés:

Felteszem a húsokat főni annyi hideg vízzel,hogy azokat a víz jól ellepje. Ebben az esetben pont 6 liter kelletik.Amikor már habosodni kezd,leszedem a habját,beleteszem a sót és a borsokat,lecsendesítem a gázt és úgy főzöm ,hogy csak gyöngyözik.
4 óra múlva beleteszem a hagymát és a fokhagymát
Tovább főzöm még 4 óráig. Majd mintát veszek egy kistányérra,hűtőbe teszem,
tutira megdermed,de mégis.
A léből óvatosan kiemelem a húsokat,a levet óvatosan átszűröm,a zsírt a léről leszedem.A húsokból kimentem a tiszta húst,a bőrökről leszedem a zsírt.
A kocsonyában nagyon fontos a bőr is ,mert abban van a kollagén.
Az pedig nagyon fontos,hogy szépek legyünk.
A kikészített tányérokba megkezdődhet a porcolás.Minden tányérba teszek a húsból is meg a bőrökből is.Amikor már langyos,berakom a hűtőbe.
Másnap ez a reggeli ,meg az ebéd, meg a vacsora.Addig esszük ,amíg kitart.
Minálunk őrölt feketeborssal és pirospaprikával megszórjuk,ecettel meglocsolt ,
jól megsózott frissen szeletelt hagymát és friss kenyeret kínálunk hozzá.
Előtte jöhet egy stampelli szlivovica,persze hazai,vagy utána egy kis vörösbor.
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Nusi 2011 március 06

tuti recept. énis igy készitem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.