Tészta hozzávalói:
55 dkg liszt
2 csapott kk. sütőpor
20 dkg kristálycukor
20 dkg Ráma
1 db tojás
1 kis poh. tejföl /150 gr/
1 vanilia cukor
A nyújtáshoz finomliszt
1,5kg meggy, vagy
2 üveg magozott meggybefőtt
A kókuszhabhoz:
4 vagy 5 dl habtejszin / az eredeti recept 4 -et ír én 5 dl.-t használtam és nem maradt ki!/
2-3 evőkanál porcukor
1 cs. habfix
2 evőkanál kókuszreszelék.
1., A tésztáhozvalókat összekeverjük, liszt+ sütőpor+vaniliacukor+kr.cukor, eldörzsöljük Rámával, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk,majd vastag hengerré formáljuk és 15 egyforma részre szabdaljuk. Kb. 8 dkg/ db. Egyenként folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
2., Ezalatt a meggyet kimagozzuk, jól lecsöpögtetjük még ki is nyomkodhatjuk. /én nem nyomkodtam ki, látszik is az egyik képen hogy kifolyt a leve a tésztából!/
Az egyik tésztát egy 30x10 cm-es téglalappá nyújtjuk. Felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk, a szembeni oldalt tojással bekenjük majd szorosan felcsavarjuk. / Én egy lisztezett törlőruhán nyújtottam és annak segítségével tekertem fel, mint a rétest szoktuk./
A felgöngyölített tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Az oldalát, ahová a következő tekercset tesszük, bekenjük tojással, hogy sülés közben összesüljenek.
Ilyen formációkat sütünk:
lllll llll lll ll l
Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb lánggal /200C°-on, légkeveréses sütőben 180 C°-on/
22-24 percig sütjük. Megvárjuk míg az összes tészta kihül.
Töltelék:
A tejszint kemény habbá verjük,a cukrot apránként hozzáadjuk, majd a habfixálót és a két kanál kókuszreszeléket is belekeverjük.
Összeállítjuk a házikót. Egy nagy lapos tálra tesszük az öt tekercses tésztát, habot simítunk rá majd a négy tekercses, hab, három tekercses, hab, két tekercses, hab, végül az egy tekercsest a tetejére illesztjük. Az egészet bevonjuk a kókuszos krémmel. Melegvízbe mártott kanál hegyével tetőcsarapeket mintázunk rá.
Az emeletek közé ne kenjük vastagon a krémet, mert elcsúszhatnak egymáson, a fényképen látszik én most így jártam.
Jól lehűtjük egy éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap forróvízbe mártott, letörölt éles késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.