Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Kókuszhabos-meggyes házikó

felvitel dátuma: 2012-06-18 18:41:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2627
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta hozzávalói:

55 dkg liszt

2 csapott kksütőpor

20 dkg kristálycukor

20 dkg Ráma

1 db tojás

1 kis poh. tejföl /150 gr/

1 vanilia cukor

A nyújtáshoz finomliszt

 

1,5kg meggy, vagy

2 üveg magozott meggybefőtt

 

A kókuszhabhoz:

4 vagy 5 dl habtejszin / az eredeti recept 4 -et ír én 5 dl.-t használtam és nem maradt ki!/

2-3 evőkanál porcukor

1 cs. habfix

2 evőkanál kókuszreszelék.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 24 perc

Elkészítés:

1., A tésztáhozvalókat összekeverjükliszt+ sütőpor+vaniliacukor+kr.cukor, eldörzsöljük Rámával, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk,majd vastag hengerré formáljuk és 15 egyforma részre szabdaljuk. Kb. 8 dkg/ db. Egyenként folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.

2., Ezalatt a meggyet kimagozzuk, jól lecsöpögtetjük még ki is nyomkodhatjuk. /én nem nyomkodtam ki, látszik is az egyik képen hogy kifolyt a leve a tésztából!/

 Az egyik tésztát egy 30x10 cm-es téglalappá nyújtjuk. Felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk, a szembeni oldalt tojással bekenjük  majd szorosan felcsavarjuk. / Én egy lisztezett törlőruhán nyújtottam és annak segítségével tekertem fel, mint a rétest szoktuk./

A felgöngyölített tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Az oldalát, ahová a következő tekercset tesszük, bekenjük tojással, hogy sülés közben összesüljenek. 

Ilyen formációkat sütünk:

lllll  llll  lll  ll  l

Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb lánggal /200C°-on, légkeveréses sütőben 180 C°-on/

22-24 percig sütjük. Megvárjuk míg az összes tészta kihül.

Töltelék:

A tejszint kemény habbá verjük,a cukrot apránként hozzáadjuk, majd a habfixálót és a két kanál kókuszreszeléket is belekeverjük.

Összeállítjuk a házikót. Egy nagy lapos tálra tesszük az öt tekercses tésztát, habot simítunk rá majd a négy tekercses, hab, három tekercses, hab, két tekercses, hab, végül az egy tekercsest a tetejére illesztjük. Az egészet bevonjuk a kókuszos krémmel. Melegvízbe mártott kanál hegyével tetőcsarapeket mintázunk rá.

Az emeletek közé ne kenjük vastagon a krémet, mert elcsúszhatnak egymáson, a fényképen látszik én most így jártam.

Jól lehűtjük egy éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap forróvízbe mártott, letörölt éles késsel szeleteljük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.