Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
7 tojás
15 deka liszt
14 deka porcukor
6 g sütőpor, 2 EK VÍZ
Kakaós lap:
A kakaós lap ugyanaz mint a sárga csak a liszt 13 deka, 2 deka kakaópor és még adok hozzá 1 EK étolajat
Elkészitése:
Tojások sárgáját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, össze keverem és könnyedén hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütőpapíron (tűpróba).
A kakaós lap ugyanaz mint a sárga csak a liszt 13 deka, 2 deka kakaópor és még adok hozzá 1 EK étolajat.
Csokikrém:
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szét keverem. Egy lábosba teszek 3 ujnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrüsödik szépen
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinyként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos töltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszük a tűzhelyről, majd rögtön hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjük míg elolvad a vaj, majd hagyjuk kihűlni.
A sütemény össze állítása:
Alulra kerül a kakaós lap. Rákenjük a csoki krém felét majd szépen a krémre kenjük a kókuszos tölteléket. A sárgalap aljára rákenjük a csoki krém másik felét és ráborítjuk a kókuszos töltelékre,,,kicsit hagyunk a csoki krémből a suti tetejére,,,mikor a süti megdermed le ötjük olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,,jó étvágyak kívánok a menyei finom sütihez
NEKEM SOK VOLT A 30 DKG KÓKUSZRESZELÉK!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.